Ännu en person misstänkt i insiderhärva

Ännu en person misstänks för insiderbrott i den uppmärksammade insiderhärvan. Stockholms tingsrätt har fått en begäran om förordnande av offentlig försvarare i målet.

Men kammaråklagare Robert Engstedt vid Ekobrottsmyndigheten är tystlåten om de senaste uppgifterna.

Det är en låg profil utåt som gäller och ärendet om brottsmisstankar mot ytterligare en person har belagts med sekretess av Stockholms tingsrätt.

Men några uppgifter är öppna. Där framgår att det handlar om medhjälp till grovt insiderbrott och att den här personen hjälpt den så kallade Nordeamannen med att lägga ut dimridåer kring olagliga aktieaffärer.

Affärerna skulle se ut som om de gjordes på helt legitima investeringsrekommendationer.

De två som pekas ut som huvudmän sitter alltjämt häktade misstänkta för grovt insiderbrott. En arbetade tidigare vid Nordea och en vid riskkapitalbolaget Cevian Capital. På onsdag och torsdag ska åklagarna ha väckt åtal i de två fallen, men så kanske det inte blir.

– Mycket talar för att jag kommer att bli tvungen att begära förlängning av åtalstiden. Utredningen är omfattande och i sin linda fortfarande. Det är mycket material.

Hur ser du på hur utredningen fortskrider?

– Utredningen fortsätter med oförminskad styrka och misstankegraderna beträffande de häktade har inte förändrats, i varje fall inte minskat.

Sören Granath
soren.granath@sr.se