Snön orsakade trafikkaos i södra Sverige

Blixthalkan har på lördagen orsakat stora trafiksvårigheter på flera vägar i södra Sverige. På E6:an och och E4:an inträffade ett 50-tal avåkningar och trafikolyckor. Vid Falkenberg skadades sju personer i en allvarlig olycka.
Leif Berglund är vakthavande befäl på ledningscentralen i Halland: – Trafiksituationen är svår att E6:an är för närvarande avstängd mellan Halmstad och Falkenberg, södergående riktning. Det snöar kraftigt, det är omkring noll grader och norrut i Hallands län ligger mellan en och tre decimeter snö. Det är mycket halt och ett gytter av avåkningar. Det är på gränsen till kaos. Polisen bedömer att ungefär ett 50-tal trafikolyckor inträffat på E 6:an, en mycket allvarlig i morse i Falkenberg med sju skadade. Även i trakterna kring Jönköping har mängder av bilister kört av vägen och flera trafikolyckor inträffat. Tre personer skadades, en allvarligt när en bil voltade vid Torsvik söder om Jönköping i natt. Enligt Leif Berglund har folk inte varit beredda på att det plötsligt kunde bli halt: – Det verkar som att det kommer som en överraskning varenda år. Är det många som har sommardäck på? – Det verkar som att merparten har det ja. Har du någon rekommendation att ge till bilisterna? – Ja, stanna hemma. Om ni inte nödvändigtvis måste ut.
Bengt Hansell
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".