Beslut om Wolfowitz sköts upp igen

Värlsbankens chef Paul Wolfowitz får ytterligare tid på sig. Styrelsen för banken ska sammanträda senare under torsdagen och klart är att Wolfowitz kämpar väldigt hårt för sitt jobb.

Under onsdagseftermiddagen och tidiga kvällen i USA kom det uppgifter om att Paul Wolfowitz och Världsbankens styrelse satt i förhandlingar som handlade om under vilka former Världsbankens omstridde chef skulle lämna sin post.

De samstämmiga uppgifterna från de stora tv-bolagen och de internationella nyhetsbyråerna gav vid handen att Wolfowitz var beredd att sluta, men med villkoret att styrelsen tog sin del av skulden för det som chefen anklagas för, nämligen att han gav sin partner befordran och lönehörhöjning mot bankens regler.

Samma källor sa också att Vita huset, som länge försvarat Wolfowitz, nu var berett att låta honom gå. Detta inte minst eftersom Tyskland låtit meddela att Paul Wolfowitz inte var välkommen till bankens möte i Berlin nästa vecka om han fortfarande var chef då.

Men nu meddelar bankens styrelse att den behöver ännu mer tid på sig och sammanträdena och förhandlingarna fortsätter senare idag svensk tid.

Daniel Alling, New York
daniel.alling@sr.se