ABB föll 60 procent.

ABB-aktien föll med drygt 60 procent på Stockholmsbörsen på tisdagen. Det är ABB:s sänkta vinstprognoser och oron för höga asbestskadestånd som har dragit ned aktien
Tisdagen var en jobbig dag fär ABB:s anställda och var också en svart dag för ABB på börsen, aktien föll mer än 60 procent och det är mycket ovanligt för ett så stort företag som ABB. Det kan bli så att ABB:s dotterbolag i USA tvingas ansöka om skydd enligt amerikanska konkurslagar för att få stopp på de miljardbelopp som ABB betalar ut till personer som hävdar att de skadats av den asbest som ABB:s dotterbolag har hanterat. Dessutom går försäljningen på världsmarknaderna fortsatt trögt och ABB sänker sina prognoser för vinsten i år. men oron är stor kring ABB och är det som får aktien att rasa, säger Örjan Rödén aktieanalytiker på Danske Securities till Ekonomiekot. På torsdag kommer ABB att presentera resultatet för de första nio månaderna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".