Selakovic nekar till anklagelserna

I nästa vecka börjar rättegången om misstänkt ekonomisk brottslighet i den allsvenska fotbollsklubben IFK Göteborg. Två i klubbledningen och en spelare är åtalade. Spelaren, Stefan Selakovic, kommenterar för första gången åtalet. Han nekar till anklagelserna.

– Det känns mest pirrigt. Det är ju en annorlunda situation man ska gå igenom. Men alla människor går ju igenom prövningar i livet och förhoppningsvis kommer jag ut ur detta starkare. Det här är ingenting som kommer att hålla på för evigt. Om några veckor är det här förhoppningvis slut.

Om du tittar i backspegeln, är det någonting du kunnat göra annorlunda?

– Jag vill inte kommentera detaljer.
Stefan Selakovic är åtalad för bland annat penninghäleri, medhjälp till bokföringsbrott och medhjälp till försvårande av skattekontroll i samband med värvningen av honom själv år 2005 och av spelaren Peter Ijeh år 2003.


Misstankarna mot IFK Göteborgs ekonomiska affärer blev mycket uppmärksammade 2005 och dåvarande klubbdirektören Mats Persson satt anhållen i två dagar. Stämningen i Göteborg blev sådan att en åklagare i Stockholm, Gunnar Stetler, fick ta över fallet.

Vill inte kommentera

Han säger i dag att Stefan Selakovic måste ha begripit att han utnyttjades i skumma syften när han skrev på ett kontrakt som skulle ge honom 6 miljoner kronor, när han i själva verket bara fick drygt 4 miljoner. Själv är Selakovic mycket förtegen om vad han visste och inte visste:

--Jag vill inte kommentera eller spekulera i det.

Nu stundar viktiga matcher för IFK Göteborg. Laget möter fjolårets allsvenska segrare Elfsborg dagen före rättegången och under rättegången är det derby mot GAIS. Tanken är att Stefan Selakovic skall spela och frågan är hur hans spel kommer att påverkas av att han vid en sträng bedömning av det han misstänks för hotas av fängelse:

--Svårt att svara på idag. Det kan hända att jag mentalt känner mig trött. Jag hoppas att jag inte gör det men det är jättesvårt att svara på.

Christer Fridén, Göteborg
christer.friden@sr.se