Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Ny MUF-ordförande

Ordförande i moderaternas ungdomsförbund efter Tove Lifvendahl blir Christoffer Fjellner. Det kommer MUFs valberedning att berätta senare idag. Fjellner är 25 år och har varit vice ordförande i två år. Han är kritisk mot många moderata kommunalpolitiker.
- Alltför många moderater, tror jag, har blivit förvaltare av makten snarare än de som hårdast och radikalast driver förändringsarbetet säger Christoffer Fjellner. Han är 25 år gammal och från Enköping. Han har varit med i partiet sedan 1993 och suttit i kommunfullmäktige i Enköping de senaste fyra åren. I dag driver han ett företag inom informationsbranschen. Han har varit vice ordförande under Lifvendahl de senaste två åren och tycker alltså att många moderata kommunapolitiker inte skött sig. - Tyvärr så finns det alltför många moderater runt om i landet som har höjt skatter, byggt äventyrsbad och saker och ting som faktiskt inte går att hitta någon som helst stöd för i de idéprogram eller de idéer som utgör den moderata ideologin. Vem ska bygga badhus om inte politikerna bestämmer sig för att göra det? - Det är en ganska fascinerande, vanlig fråga som visar på hur himla socialdemokratiskt och socialiserat det landet är. Om inte politiker bygger ett badhus tror man inte att det blir något badhus. Men om männsikor vill ha ett badhus är jag övertygad om att ett initiativ väcks bland medborgare och inte bland politiker kan det se till att ett badhus kommer upp. Fjellner stödjer Bo Lundgren som partiledare. Han utgår från att Lundgren är den som bäst kan förändra partiet. Men Christoffer Fjellner efterlyser en mer radikal politik och det mest radikala är en rejäl skattesänkning enligt Fjellner. Idag är kommunalskatten cirka 30 kronor per hundralapp. - Jag skulle tro att det går att sänka skatten ner till 6-10 kronor. Vad skulle man då tvingas skära bort från de kommunala utgifterna anser ni? - Jag kan ju säga att jag tycker inte att kommuner skall pyssla med kulturpolitik. Väldigt mycket av de saker vi har idag borde man kunna lösa med försäkringsåtaganden. Och i sådana fall kan människor betala med försäkringar istället för att vara tvungna att betala skatt, säger Christoffer Fjellner som är valberedningens kandidat till ny MUF-ordförande.
Edvard Unsgaard
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".