Minst 60 skadade när bomb exploderade i populär stadsdel

Sex döda i bombattentat i Turkiet

Sex människor dödades och minst 60 skadades i ett bombattentat i Turkiets huvudstad Ankara på tisdagskvällen. Bomben exploderade vid ingången till ett köpcentrum i rusningstrafik.

Turkisk tv visar bilder från attentatsplatsen, söndertrasade kläder och glassplitter ligger spridda över en stor yta, ett ögonvittne berättar att flera döda, övertäckta av tygstycken låg på gatan innan polisen spärrade av området.  

Bomben exploderade i rusningstrafik i den livliga stadsdelen Ulus, där Ankaras gamla stadskärna och de flesta andra av stadens sevärdheter finns, vid ingången till ett köpcentrum och alldeles i närheten av en busstation.

Självmordsmombare eller ditplanterad bomb
SäkerhetsTurkiets premiärminister Recep Tayip Erdogan besökte attentatplatsen och sa att landets alla säkerhetsstyrkor nu är inkopplade och att allt ska göras för att utreda vad och vilka som ligger bakom attentatet

Undersökningarna går nu vidare för att utröna om det rör sig om en självmordsbombare eller ditplanterad bomb. De senaste åren har Turkiet utsatts för bombattentat från vitt spridda grupper, från kurdiska separatister, grupper på den yttersta vänsterkanten och extremistiska islamister.

Cecilia Uddén, Teheran
cecilia.udden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".