Vänsterpartist säger nej till torskstopp

Vänsterpartiets riksdagsledamot Lennart Beijer kommer att gå emot sitt parti i frågan om ett ensidigt svenskt stopp för torskfiske. Det är ovanligt att en enskild ledamot avviker från partilinjen - särskilt i en uppgörelse mellan flera partier.
– Om de svenska fiskarna slutar fiska så fortsätter de andra. Om de då fortsätter att överfiska dessutom, då har vi ju inte vunnit någonting, säger Lennart Beijer. – När sedan utländska fiskare står på kajen i Karlskrona och landar sin fångst och våra svenska fiskare står och tittar på, då börjar man förstå vidden av de konsekvenser vi drar på oss för svensk ekonomi och att vi faktiskt inte gör ett enda dugg åt rätt håll när det gäller Östersjöfiskt, säger Lennart Beijer - som kommer att rösta nej till den överenskommmelse om torskfisket som vänsterpartiet gjort med regeringen och miljöpartiet. Torskfiskestoppet kommer ändå att gå igenom i riksdagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".