Skrotpengarna är inte slut

Alla de som skrotade sina bilar från i fredags fram till i går måndag kommer att få den särskilda skrotningspremien på fyra tusen kronor. Vägverket har räknat och räknat och pengarna kommer att räcka till alla, säger Kjell Åke Sjödin på Vägverket.

– Vi har gjort ganska olika många typer av beräkningar under gårdagen och konstaterat att fonden räcker till alla de som gjort anmälningar fram till i går i varje fall.

I fredags började nya regler för bilskrotning att gälla - fyra tusen kronor till ägaren som skrotar en bil av årsmodell 1988 eller äldre. Regeringen har avsatt 102 miljoner kronor till denna särskilda premie och när pengarna är slut så är de också slut, har beskedet varit.

I helgen ringlade köerna till bilskrotarna långa och runt 25 tusen bilar skrotades. När vägverket igår morse meddelade att bilskrotningsfondens pengar är slut, så var det många som blev oroliga över att inte få några pengar, eftersom inte alla bilskrotar via internet meddelat Vägverket att bilen är skrotad.

Men alla dem kan i dag andas ut, säger Kjell Åke Sjödin. Pengarna räcker till alla som skrotat bilen senast måndag. Just nu räknar Vägverket på om det möjligen också finns pengar till dem som skrotar sin bil ytterligare någon dag senare.

– Vi ska under veckan titta och analysera om det finns pengar fortfarande och i så fall hur mycket pengar det är och då ta ställning till utbetalningar framöver, säger Kjell Åke Sjödin på Vägverket.

Pontus Mattsson
pontus.mattsson@sr.se