Juan Fonseca lämnar kristdemokraterna

Politikern Juan Fonseca lämnar kristdemokraterna efter fyra år i partiet. Han anser att partiet inte lyssnar på invandrare eller tar integrationsfrågorna på allvar.

– Man menar inte allvar med frågor om integration och diskriminering. Det är ett familjeparti där alla känner varandra och nominerar varandra, säger Juan Fonseca.

Juan Fonseca har varit med i kristdemokraterna i fyra år.  Han satt bland annat i partiets mångfaldsgrupp, som ska utveckla kristdemokraternas invandringspolitik.

Han stod också på riksdagslistan till valet i höstas. Tidigare har han varit medlem i miljöpartiet och suttit i riksdagen för socialdemokraterna.

Han säger att han nu lämnar politiken helt eftersom det är svårt för invandrare att få gehör i partierna.

– De politiska partierna vill inte lyssna på de missförhållanden som finns utan de vill ha nickedockor som säger ja till det mesta.

Men kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren förklarar Juan Fonsecas avhopp med att han är missnöjd med att han själv inte fått en mer framträdande roll i partiet, och menar att det inte ligger något i hans kritik.

– Den bild jag har är att vi jobbar väldigt intensivt med att lyfta fram integrationsfrågorna och att engagera olika invandrargrupper i vårt politiska arbete, säger Lennart Sjögren.

Henrika Åkerman
henrika.akerman@sr.se