Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Detta är sändningsledningen vid Sveriges Radio med ett viktigt meddelande till allmänheten i Sundsvalls kommun, Västernorrlands län. Det brinner i ett ställverk utanför Stockvik med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västernorrland.
(Publicerat igår kl 23.44)

Trög återhämtning i svensk ekonomi

Återhämtningen i den svenska ekonomin går trögare än förväntat, konstaterar statliga konjunkturinstitutet, som skjuter upp tidpunkten för när tillväxten kan ta fart igen.
Det är alltså en relativt dyster lägesbild konjunkturinstitutet målar upp. Tillväxten i industrin har stannat upp, tjänstesektorn - och då särskilt konsulter har det tufft. I byggbranschen är orderläget sämre än på länge - och här ser man ingen ljusning ens på ett års sikt. Dessutom verkar det som att pessimismen till sist smittat av sig på hushållen, för så här dålig har deras syn på ekonomin inte varit på hela året. I oktober föll hushållens förtroende för den svenska ekonomin, samtidigt som man förväntar sig att arbetslösheten ska börja öka igen. I dag presenterade också Länsarbetsnämnderna sina prognoser. Och i storstadsregionerna ser dom ljusare på framtiden. I Stockholm, Västra Götaland och Skåne - tror länsarbetsnämnderna på bättre tider - i alla tre regioner är sysselsättningen hög - över 80 procent - allra högst är den i Jönköpings län som också har landets lägsta arbetslöshet. En röd tråd i de fyra länsarbetsnämndernas bedömningar av det kommande året är att sysselsättningen ökar svagt samtidigt som arbetslösheten minskar något. Stockholm har som en följd av nedgången i IT-telekomsektorn förlorat i tillväxttakt, men måste ändå betraktas som landets tillväxtmotor och har ett arbetsmarknadsläge som alltså är gott - med en öppen arbetslöshet som 2003 kommer att ligga på 3 procent enligt Länsarbetsnämnden. Men även Konjunkturinstituet ser ljuspunkter. Detaljhandeln går bra, och fordoninustrin räknar med en rejäl tillväxt mot slutet av året. Therese Larsson, Catarina Malmsberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".