Pagrotsky förvånad över finsk reaktion mot Igel

Näringsminister Leif Pagrotsky sa på en presskonferens på tisdagkvällen att han är förvånad över att finska regeringen protesterar mot att Telia Soneras koncernchef Anders Igel i går valdes in i bolagets styrelse. Men näringsministern tror att frågan kommer att lösas.
I avtalet mellan Telia och Sonera står visserligen att Anders Igel inte ska ingå i styrelsen, men det står också att ordföranden och vice ordföranden ska utse styrelseledamöterna. Eftersom ordföranden och vice ordföranden vill ha Anders Igel i styrelsen, bryter man avtalet hur man än gör. Pagrotsky menar att man har att välja på att köra över styrelsen eller att ta in Igel och bryta den delen av avtalet. Han tror dock att en uppgörelse kommer att nås och är inte orolig för att det kommer att bli en upprepning av Telia-Telenoraffären, som inte blev av.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".