FN:s resolution studeras av Irak

Iraks utrikesminister Nadji Sabri säger på lördagen att landets ledning nu ska studera resolutionen som antogs i FN:s säkerhetsråd igår fredag. Enligt resolutionen ska Irak inom en vecka ha accepterat att öppna vägen för FN:s vapeninspektörer.
Irak fatta ett beslut inom några dagar, säger Iraks utrikesminister Nadji Sabri. Enligt Ekots korrespondent kan uttalandet tolkas som att Irak är berett att samarbeta. Egyptens utrikesminister Ahmed Maher säger samtidigt att han kommer att uppmana Irak att följa FN-resolutionen, och att han meddelat USA:s utrikesminister detta, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Rysslands utrikesminister Igor Ivanov hyllar resolutionen om Irak, som antogs enhälligt i FN:s säkerhetsråd. Resolutionen har undanröjt ett verkligt hot om krig och öppnar vägen för en politisk och diplomatisk lösning kring situationen i Irak, säger den ryske utrikesministern Igor Ivanov i ett uttalande på lördagen. Och han påpekar att resultatet av det stora arbetet framöver är helt beroende av Iraks beredskap att samarbeta med FN.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".