VI spår en försiktigt konjunkturuppgång

Det kan bli en återhämtning i de flesta branscher och flertalet länder det kommande året, men tillväxten blir svag i jämförelse med tidigare konjunkturuppgångar. Det spår Sveriges Verkstadsindustrier (VI) i en rapport.
Verkstadsindustrin i Sverige visar i år minskad produktion och färre anställda. Produktionen beräknas sluta på minus 2 procent och antalet anställda väntas minska med 3,5 procent. "Tillväxten 2003 för verkstadsindustrin i Sverige väntas inte räcka till mer än att bromsa nedgången i antalet anställda sammantaget", skriver VI i ett pressmeddelande. Bilindustrin väntas fortsätta växa relativt kraftigt i Sverige 2003. Även för maskintillverkare och metallvaruföretag är en återhämtning möjlig, enligt VI. För tele- och elektronikindustrin väntas en mer stabil situation följa efter de senaste årens dramatiska nedgång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".