”Karlssonaffären inte utagerad”

Språkröret Peter Eriksson i regeringens samarbetsparti miljöpartiet tror inte att Jan O Karlsson-affären är utagerad. Affären kan komma att påverka regeringssamarbetet mellan socialdemokraterna och miljöpartiet, säger han.
– Jag tror inte att debatten har tagit slut, att frågan är utagerad ännu, utan det kommer säkert att fortsätta ett tag till. Om han kan sitta kvar vet vi nog inte om några veckor eller någon månad tror jag, säger Peter Eriksson. Eriksson är inte nöjd Peter Eriksson är inte nöjd med att Jan O Karlsson fortfarande hävdar att den kräftskiva han ville att UD skulle betala faktiskt var representation. – Flera andra av de som var med hade ju uppfattningen att det var en privat fest det här, och det känns ju inte som att den frågan är utagerad, säger han. Kjörnsberg har fortsatt förtroende Men den socialdemokratiske riksdagsledamoten och tidigare ordföranden i socialdemokraternas etikkommission Arne Kjörnsberg har fortsatt förtroende för Jan O Karlsson. – Jag tycker att han på ett hedervärt sätt har erkänt sina misstag, och han sade ju själv att han uppträdde mindre lämpligt och arrogant härom veckan. Vid närmare eftertanke, när han har lugnat ner sig och fått fundera över det här tycker han att det var fel och då säger han det, rakt på. Det tycker jag han ska hållas räkning för, säger Arne Kjörnsberg. ”Samarbetet kan påverkas” Peter Eriksson vill inte kräva Jan O Karlssons avgång, även om han inte utesluter att affären kan komma att påverka miljöpartiet och socialdemokraternas regeringssamarbete – Det är klart att det är en belastning för regeringen, hela den här diskussionen, och även att stödja en sådan regering blir ju inte lika starkt, lika positivt som att stödja en regering som har ett starkt folkligt förtroende, säger Peter Eriksson. Vad får det för konsekvenser? – Jag tror inte att det har så stora konsekvenser, men det är klart att om diskussionen skulle fortsätta och förtroendet för regeringen sjunker, då kan man ju tänka sig att det också skadar vårt samarbete med regeringen på sikt.
Patrik Holmström

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".