Fortsatta problem för SAS

Flygbolaget SAS redovisar en vinst på 233 miljoner kronor för årets första nio månader. Det ska jämföras med en vinst på 7 miljoner under samma period i fjol. Men det var betydligt lägre än vad analytikerna hade räknat med. Och SAS sänker prognosen för hela året och tror nu på förlust i år.
En sviktande marknad har satt SAS intäkter under press och utvecklingen under det tredje kvartalet indikerat att intäktspressen fortsätter under det fjärde kvartalet, skriver SAS VD Jörgen Lindegaard i delårsrapporten. Lindegaard säger också till Ekot att bolaget inte längre har några problem att få kunder - men problemet är att man inte tjänar pengar på dom SAS upprepar att det nya sparprogrammet, som kom i förra veckan, väntas leda till att ytterligare 2 700 anställda får lämna företaget. Efter tisdagsmorgonens delårsrapport föll SAS-aktien när Stockholmsbörsen öppnade. Efter tio minuters handel, klockan 9.40, hade aktiekursen gått ned med 5,9 procent till 56 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".