Brown ger Labour största stödet på två år

I Storbritannien tycks bytet av premiärminister nyligen ha gett det regerande Labourpartiet en rejäl skjuts i popularitet, det visar en opinionsundersökning som publiceras på söndagen.

Sedan Gordon Brown officiellt fick posten som premiärminister för drygt två veckor sedan har stödet för Labour ökat rejält.

I en opinionsundersökning som publiceras i The Sunday Telegraph på söndagen får Labourpartiet sitt största stöd på nästan två år.

40 procent av de tillfrågade britterna säger att det skulle rösta på Labour om det var val i dag, För ungefär ett år sedan var stödet för Labour ungefär tio procentenheter lägre.

Ärkerivalerna konservativa Torypartiet får 33 procent i undersökningen, och är allså rejält efter regerande Labour.

Ett annat bakslag för oppositionen och framgång för nye premiärministern Gordon Brown är att dubbelt så många britter anser att Brown är bättre ämnad att leda landet än Toryledaren David Cameron.

Det här kan tyckas vara smickrande siffror för premiärminister Brown, men det är samtidigt en undersökning som det inte skall dras alltför stora växlar på. Det är nämligen långt kvar tills nästa val. Inte förrän tidigast 2009 väntas det hållas val i Storbritannien, även om Gordon Brown kan utlysa ett val tidigare om han vill..

Och det är i politiken som i sporten - mycket kan hända, och det snabbt..

                           Johan-Mathias Sommarström, London

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista