Ingen gripen för bränder i Angered

Polisen i Göteborg har hittills inte gripit någon misstänkt efter söndagsnattens bränder och skadegörelse i Angered i nordöstra Göteborg.  Ett gäng ungdomar misstänks för att ha anlagt bränderna.

Bland annat är en gemensam samlingslokal helt utbränd. Sven Wetterhall bor granne.

– Jag blev väckt av glaskras, sedan tittade jag ut och då såg jag några ungdomar. Jag förstod då att de skulle slå sönder rutorna, de hade redan börjat med de första här, säger han.

– Jag bor på andra sidan gatan här nere och ringde räddningstjänsten. De kom tio minuter i fyra, en och en halv timme senare, säger Sven Wetterhall.

När jag kommer till Eklövet som brändes ned natten till måndagen, så luktar det fortfarande stark brandrök. Detta är ett allaktivitetshus för barn och pensionärer, samt ett kafé.

Mellan klockan två och fyra natten till måndagen brann det på flera ställen i Lövgärdet, en hårt ansatt förort i nordöstra Göteborg. Ett ungdomsgäng drog runt och anlade flera bränder. Det kom även larm om skottlossning.

Många evakuerades
Nära 80 personer fick evakueras på grund av rökutveckling. Ett 40-tal brandmän från fyra stationer fick rycka ut för att släcka bränderna. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt. Nattens oroligheter rubriceras som grov mordbrand.

Mohammed Efray, ägare till en livsmedelsbutik, fick sin bil nedbränd.

– Det är tråkigt, man blir helt galen när man ser brandplatsen. Jag köpte bilen alldeles nyligen och jag har inte hunnit betalat av den helt än, säger Muhammed Efray.

Johan Tollgerdt, Göteborg
johan.tollgerdt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista