Våldtäktsmisstänkta begärs häktade

De två män som misstänks för att ha våldtagit en 23-årig kvinna i Stockholm begärdes på onsdagen häktade. Männen är 21 och 26 år. Den yngre har tidigare varit åtalad i en annan uppmärksammad våldtäktsrättegång, men friades då. (P3 Nyheter)

– Åklagaren har bestämt att begära de två tidigare anhållna häktade, säger kriminalinspektör Christina Hamilton som utreder fallet.

I våras friade tingsrätten 21-åringen och en annan kompis till honom för grov våldtäkt i ett mål som fick mycket uppmärksamhet.

Trovärdig berättelse
Tingsrätten kom nämligen fram till att den kvinnans berättelse, var trovärdig och att hon hade utsatts för våld i någon form, men att de åtalade inte hade kunnat förstå att hon inte ville vara med om det.

Men att den ena mannen har varit inblandad i ett tidigare våldtäktsmål betyder ingenting för den här utredningen enligt Christina Hamilton.

– Han friades från tidigare misstankar och alltså är han oskyldig enligt lagens bedömning.

Häktningsförhandlingar
De nuvarande häktningsförhandlingarna hålls antingen under onsdagen eller torsdag och innebär att åklagaren lägger fram sina bevis för varför männen ska hållas häktade.

Sen är det upp till rätten att bestämma om männen ska häktas eller släppas. Fram tills dess jobbar polisen vidare med fallet.

– Vi fortsätter att samla in allt material vi kan i form av teknisk bevisning, fortsatta förhör och så vidare, säger kriminalinspektör Christina Hamilton.

Tona Ishaq, P3 Nyheter
tona.ishaq@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista