Heroindömd släppt av hovrätten

En 38-årig man som av tingsrätten dömdes till fem års fängelse för att ha förvarat heroin på vinden åt en kamrat släpps på fri fot av hovrätten i Malmö.
I tingsrätten dömdes mannen till 5 års fängelse för grovt narkotikabrott – trots att det var han själv som kontaktade polisen om narkotikan. Men på fredagen släpptes mannen av hovrätten – ett beslut som tyder på att domen kommer att mildras, enligt kammaråklagare Magnus Ramebäck. Är du förvånad? – Det kan man väl säga, att till viss del är jag förvånad, men å andra sidan så är just den här frågan om vilken påföljd den här mannen ska ha någonting som man kanske inte behöver vara jurist för att ha åsikter om. – Det har aldrig varit någon tvekan från min sida att åtala honom. Däremot har jag funderat mycket på vilken påföljd jag skulle yrka på. Hovrättens dom kommer den 6 december.
Nina Odermalm Schei
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".