Journalistförbundet sa nej till medlarbud

Det blev ett nej från journalistförbundet på fredagen till medlarnas bud och kvart över tre på fredag eftermiddag går 70 dagstidningar i arbetstidsblockad.

Anledningen är att man inte accepterar Tidningsutgivarnas bud om ett nytt kollektivavtal och Agneta Lindblom Hulthén, ordförande vid SJF är besviken.

– Jag är väldigt ledsen över detta, men vi har tackat nej, för att det medlarbudet som vi har fått idag det är väldigt marginella förändringar mot det vi fick förra gången. Vi har inte fått lösning på visstids-eländet utan det är snarare så att det har ökat. Vi har ingen bra lösning på låglönefrågan. Vi har fått en ålderssatsning där istället.

– Vi har ingen lösning på upphovsrätten trots att vi igår gick väldigt långt i en kompromiss, men trots detta har vi inte blivit tillgodosedda. Så ser det ut och det är förfärligt trist, säger Agneta Lindblom Hulthén.

Marcus Eriksson
marcus.eriksson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".