Tioåring misshandlad av tonårsflickor

En flicka i tioårsåldern överfölls, hotades och misshandlades på torsdagskvällen av två tonårsflickor i Tyresö söder om Stockholm. Flickan blev bland annat sparkad i magen och fördes till sjukhus.

Polisen har signalement på de två misstänkta förövarna men ingen har gripits. Även i söndags överfölls en flicka oprovocerat av två äldre tonårstjejer i Tyresö. Polisen tittar nu på om det kan vara samma förövare.

Therese Hultgren brukar gå med sin son Anton till lekplatsen där gårdagens misshandel ägde rum.

– Jag tycker att det är jätteläskigt det som har hänt. Det tror man inte om lugna Tyresö, det är inget jag tänkt på att det skulle kunna hända. Det är obehagligt.

Okända tjejer
Det var på den här lekplatsen i Tyresö som den tioåriga flickan överfölls och misshandlades av två för henne okända tjejer i övre tonåren.

De hotade med att de hade en kniv och sparkade flickan i magen och bröstet. De kastade också flickans skor i huvudet på henne. Överfallet var enligt polisen oprovocerat och tonårstjejerna bad varken om pengar eller något annat.

Strax intill lekplatsen i Tyresö står 17-åriga Linn Björk vid sin rosa moped

– Jag tycker att det är tråkigt att folk ska gå rund och misshandla mindre barn bara för att de inte har något bättre för sig.

Varför tror du att de här tjejerna gjorde det?

– Antingen är det väl grupptryck, att man måste vara cool och visa sig tuff för killarna.

Ytterligare överfall
Bara för fyra dagar sedan hände ungefär samma sak, även då här i Tyresö. En 13-årig flicka blev överfallen precis som på torsdagen av två äldre tonårstjejer. Polisen säger att de inte utesluter det kan vara samma förövare. Men ingen har ännu gripits och flickan som misshandlades på torsdagen ska förhöras på måndag. Polisen hoppas då kunna få ytterligare signalement på förövarna.

På Tyresö kommun är man är idag upprörd över vad som hänt.

Mats Feldt är moderat kommunalråd.  

– Vi tycker att det är en fruktansvärd händelse, man blir alldeles paff när man hör att något sådant har hänt. Vi försökte omedelbart säkerställa att alla de insatser som vi vet är förberedda går igång på rätt sätt och så har det också varit från Socialförvaltningens, skolans och polisens sida.

Kommer ni göra något särskilt i skolorna när de startar?

– Det är klart att det på något sätt kommer att hanteras på den lokala skolan.

Malin Olofsson
malin.olofsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".