Dubaibörsens vd Per E Larsson

"Ingen revansch köpa OMX"

Nu strider intressenterna om att få köpa ägarföretaget bakom Stockholmsbörsen, OMX. Dubaibörsen bjuder över amerikanska Nasdaq med 13 procent. Budet kom på fredagen och är inte förankrat i OMX-styrelse.
 

– Vi tycker att det är ett bra erbjudande till samtliga intressenter i OMX. Vi erbjuder aktieägarna ett bra pris och erbjudandet har positiva fördelar för samtliga intressenter i bolaget. Det är också en väldigt stark industriell logik bakom erbjudandet, säger Dubaibörsens svenske vd Per E Larsson.

Är det en slump att just du försöker köra igenom den här affären, med din bakgrund som tidigare vd på OMX?

– Ja, jag tror att det är lite av en slump. Jag flyttade till Dubai för lite över ett år sedan. den strategiska processen i att utveckla en strategi för att växa på kapitalmarknaden i regionen hade påbörjats. Jag har varit en aktiv del av det. Det faktum att vi tycker att OMX är den perfekta kombinationen, bygger mer på att OMX är ett unikt varumärke och ett unikt företag. Det passar Dubaibörsen bättre än något annat bolag, säger han.

Det sägs att det här är Per Larssons revansch?

– Nej, det är ingen revansch. Det är möjligen en comeback, men ingen revansch.

När ska du träffa finansmarknadsminister Mats Odell för att övertyga honom?

– Jag kommer att träffa många intressenter i bolaget, också till Finansplats Stockholm, som är angelägna. Då hoppas jag veta mer vad det kommer att innebära, säger Per E Larsson, vd för Dubaibörsen.

Staten, som är en av de svenska storägarna, väljer ännu att lägga locket på om vad man tycker om uppstickaren från Dubai.

Brita-Lena Ekström
brita-lena.ekstrom@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".