Afghanistanaktioner förbereds

Både Indien och Pakistan välkomnar den amerikanske presidenten George Bush:s beslut att häva de sanktioner mot de bägge länderna, som infördes efter kärnprovsprängningarna 1998. .
Det innebär att Pakistan och Indien kan få både militärt och ekonomiskt stöd från USA. USA behöver främst Pakistans stöd för att komma åt Usama bin Laden som misstänks ligga bakom terrordåden i USA. Indisk press skriver att Indien, Ryssland och Iran diskuterar hur man tillsammans ska kunna hjälpa den afghanska oppositionen mot talibanregimen. Flera brittiska tidningar skiver att brittiska specialtrupper redan varit inne i afghanistan i flera dygn. De brittiska soldaterna ska ha tagit kontakt med den afghanska oppositionen, och man ska spåra vapenfabrike. En av tidningarna skriver att några elitsoldater i fredags var inblandade i en skottväxling med talibanstyrkor i närheten av huvudstaden Kabul. Det brittiska försvarsministeriet har inte velat kommentera uppgifterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".