Ett plan från ett thailändskt lågprisbolag kraschade i Phuket.

En svensk död i flygolyckan i Thailand

En av de två svenskar som har saknats efter flygkraschen i Thailand i söndags har omkommit, bekräftar svenska UD. En svensk saknas fortfarande. Drygt hälften av de 90 människor som omkommit är europeiska turister.

Planet kom från Bangkok och hade 130 personer ombord. Det gled av landningsbanan i kraftigt regn och blåst, och fattade eld.

Enligt flygledningen hade piloten sagt att han avbröt landningen eftersom han inte kunde se landningsbanan på grund av ösregnet. Det kraftiga regnet gör att man ännu inte helt lyckats tömma vraket på omkomna.

Ekots utsände har besökt olycksplatsen och rapporterar om det svåra identifieringsarbetet.

Utspridda på rad och istoppade vita liksäckar ligger kropparna från gårdagens svåra flygolycka och väntar på identifiering. Hela natten har det mödosamma arbetet pågått i en sidobyggnad till terminalen på Phukets internationella flygplats.

Kuslig stämning
Stämningen är kusligt lik den som rådde strax efter den svåra tsunamin 2004. Scenen är densamma, platsen likaså.

Räddningspersonal, sjukvårdspersonal och representanter från flygbolaget vandrar omkring mellan säckarna, öppnar dem försiktigt och letar efter kännetecken som id-handlingar, smycken och tatueringar för att underlätta identifieringen.

Anhöriga på plats
Ett fåtal anhöriga finns också på plats

En kvinna som hittat den hon saknat skriker till och säckar ihop. Hon bärs ut ur den stora salen och får hjälp av personalen.

Michael Töpffer, Phuket
michael.topffer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista