Risk för biologiska attacker

Världshälsoorganisationen WHO:s chef Gro Harlem Brundtland manar världens regeringar att vara beredda på eventuella terrorattacker med biologiska eller kemiska stridsmedel.
Brundtland gjorde sitt uttalande vid ett möte med västvärldens hälsoministrar i Washington på måndagskvällen. Hon sa också att WHO den senaste veckan höjt beredskapen för att hjälpa länder som drabbas av attacker med biologiska eller kemiska vapen. Och myndigheterna i USA har beordrat alla besprutningsflygplan i landet att stanna på marken till tisdag morgon svensk tid. Orsaken är oro för att besprutningsplan ska användas i en attack med biologiska eller kemiska vapen. Bakgrunden är bland annat att en av de män som misstänks ha flugit ett av boeingplanen in i World Trade Center flera gånger uppges ha besökt ett flygfält för besprutningsplan i södra Florida och ställt många frågor till piloterna om planens prestanda. Det finns ungefär 5000 besprutningsflygplan runt om i USA.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".