Polisen använder Lunarstorm.

Polisen ber om hjälp på Lunarstorm

Polisen vill få in fler tips från unga personer och därför köper de numera annonsutrymme på ungdomssajten Lunarstorm. På sidan lägger de upp så kallade banners, det vill säga annonser, där de söker kontakt.

– Sist har vi nu ett överfall på en flicka i Växjö och vi har efterfrågat tips om langare av alkohol och narkotika, om de vet vilka som stjäl mopeder, om klottring och om skadegörelse genom bränder där ungdomar varit inblandade, berättar Robert Loeffel vid polisen i Kronoberg.

”En 17-årig flicka anmälde på söndagkvällen den 9 september att hon under en joggingrunda vid Växjösjön blivit överfallen av två män och misshandlad. Händelsen inträffade vid 21-tiden i en gångtunnel vid södra delen av Växjösjön. Polisen efterlyser nu tips från allmänheten om händelsen.”

– Vi får ett antal tips per dag eller information och sedan får man givetvis värdera vad det är för information.

Kan välja geografisk spridning
Polisen kan välja vilka ungdomar som ska se bannern. Har det hänt ett brott i till exempel Falkenberg så kanske bara de som bor där får upp den. Den här annonseringen på Lunarstorm har pågått sedan i våras och just nu är det åtta polisdistrikt som annonserar och tusentals personer har valt att klicka på olika banners.

– Ungdomar vet väldigt mycket och vi har upptäckt att Lunarstorm är en bra kontaktväg för oss för att nå ut med vårt budskap.

Hur värdefullt är det här för er?

– I våra ungdomsutredningar bedöms det som mycket värdefullt, säger Robert Loeffel vid polisen i Kronoberg.

Kim Ohlsson, P3 Nyheter
kim.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista