Arafat och Peres möttes

Palestiniernas president Yasser Arafat och Israels utrikesminister Shimon Peres höll på onsdagen ett möte på flygplatsen i Gaza. Vid mötet enades de om en plan för eldupphör för att få slut på de strider som krävt nära 800 dödsoffer det senaste året.
Strax före mötet exploderade en sprängladdning i närheten av gränspostering i Gaza och tre israeliska soldater skadades. Vid en eldstrid som följde sårades fem palestinier. Israels premiärminister, Ariel Sharon, har den senaste tiden flera gånger stoppat mötet mellan Peres och Arafat. Sharon har krävt 48 timmar utan några som helst våldsamheter från den palestinska sidan för att ett möte ska kunna äga rum. Att mötet ändå kunde genomföras på onsdagen beror sannolikt på att Sharon utsatts för kraftiga påtryckningar från USA. I en gemensam kommuniké efter mötet meddelade Peres och Arafat att de ska träffas igen om en vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".