Kylan kopplar sitt grepp om landet

Kylan håller just nu greppet om Sverige. Kallast är det i norr men också i södra delen av landet har temperaturerna sjunkit till riktigt låga temperaturer.
I Balteryd strax utanför Tibro i Skaraborgs län visade termometern i morse minus 34 grader. Ett annat ställer känt för köldknäppar är Horn i södra Östergötland. I morse uppmätte SMHI minus 28,6 grader där i morse. De låga temperaturerna har inte påverkat tågtrafiken i landet i någon större grad. SJ rapprterar bara enstaka förseningar i fjärrtrafiken. Mårten Norgren, informationschef vid Svenska Kraftnät, som ansvarar för den svenska elförsörjningen säger att man där inte räknar med någon elbrist. Visserligen behöver hushållen mer el när det blir kallare – inte minst uppvärmning, men samtligt så ligger verksamheten hos många företag nere nu under helgerna. – Just nu så går ju industrin på lågvarv och kontoren är obemannade, säger Mårten Norgren. Den här helgtiden ligger vi ju relativt lågt vad gäller elförbrukningen i landet.
Sören Granath
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".