Säkerhetspådrag i världen vid nyårsfirande

Nyårsfirandet runt om i världen har på många håll präglats av ovanligt stora säkerhetspådrag. Vid Times Square i New York där en halv miljon människor firar in det nya året, måste alla gå igenom kontroller. Det finns krypskyttar på taken och tusentals extrainkallade poliser.
I Paris är det över 6.000 poliser som patrullerar gatorna och för första gången går tunnelbanan och pendeltågen hela natten för att förmå människor att lämna bilarna hemma. Champs-Elysees är helt avstängd för biltrafik och alla bilar i närheten stoppas och kontrolleras. I centrala London är det ett mycket dämpat nyårsfirande. Trafalgar Square som brukar locka 60.000 nyårsfirare är avstängt på grund av byggnadsarbeten. Polisen har också uppmanat människor att hålla sig borta från centrala London. I Moskva har stadens myndigheter förbjudit all alkolholförsäljning i centrum för att hindra alkohol-relaterade våldsamheter. I Sydney i Australien har det varit ett lika stor polis- och säkerhetspådrag som det var under Olympiska Spelen 2000. I Berlin var det däremot var inte fler poliser än det brukar vara en nyårsnatt. Omkring 1 miljon människor firade in det nya året med en stor gatufest på båda sidorna om Brandenburger Tor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".