Flera palestinier dödade i Gaza och på Västbanken

En palestinier som under natten mot torsdagen har hållit sej förskansad i ett hus i en israelisk by nära gränsen mot Västbanken har skjutits ihjäl av israelisk polis, rapporterar israelisk radio.
Mannan trängde sig in i huset beväpnad men familjen på fyra personer lyckades fly när mannens skjutvapen gick sönder efter att han avlosst ett skott. Under natten har det också pågått skottlossning mellan israeliska styrkor och palestinier i flyktinglägren Nusairat och Bureij i centrala Gaza där ett stort antal israeliska stridvagnar trängde in. I norra Gaza blev tre palestinska ungdomar under onsdagskvällen ihjälskjutna av israeliska soldater. De tre, som var 13, 14 och 16 år gamla dödades när de enligt israeliska militären försökte ta sej in i en judisk bosättning. Ungdomarna hade knivar på sej men inga andra vapen. Också i Nablusområdet på Västbanken sköts en palestinier ihjäl när han ska ha varit på väg mot en judisk bosättning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".