Huliganbråk i Göteborg och Stockholm

Polisen i Göteborg och i Stockholm hindrade på lördagen planerade slagsmål mellan fotbollssupportrar. I Kortedala, i östra Göteborg, skingrade polisen omkring 50 Gais-anhängare och i Stockholm omhändertogs 40 personer.

Sedan Göteborgspolisen skingrat Gaisarna i Kortedala stoppade man en rad bilar med Malmö FF-supportrar i samma område.

Gais och Malmö möts i allsvenskan på måndag.

Även i Stockholm har polisen tvingats hålla isär supportergrupper. Anhängare till IFK Göteborg och AIK hade enligt polisen stämt träff på flera platser för att slåss, bland annat i Upplands Väsby och Älvsjö.

Polisen omhändertog cirka 40 fotbollsssupportrar i Stockholm, två har gripits för våldsamt upplopp.

Även matchen mellan AIK och Göteborg spelas på måndag.

I Stadsparken i Borås greps två personer för misshandel sedan supportrar till Örebro och Örgryte drabbat samman. Elva personer omhändertogs för fylleri.

Huliganbråket ägde rum någon timma före matchen mellan Elfsborg och Örebro, men enligt polisen i Borås var inga Elfsborg-supportrar inblandade.

De inblandade örebroarna sattes på bussar tillbaka till Närke, medan Öis-supportrarna fördes till Borås centralstation och skickades hem till Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista