Israel stoppar Palestinska generalförsamlingen

PLO:s generalförsamling får inte som planerat samlas i Ramallah på Västbanken. Det beslutade natten till måndagen Israels säkerhetskabinett. Det här är en av flera åtgärder som israelerna genomför för att begränsa palestiniernas villkor efter söndagens dubbla självmordsattack i Tel Aviv. Generalförsamlingen skulle bland annat fatta beslut om en palestinsk grundlag.
Det israeliska greppet om palestinierna hårdnar på flera områden: * Den delegation som skulle delta i en islamisk konferens i London får inte resa från de palestinska områdena. * Tre islamiska skolor stängs. * Biltrafiken får ytterligare restriktioner på Västbanken. 25 människor, inklusive de två attentatsmännen, dödades i söndagens samordnade sprängattentat i Tel Aviv. Dessutom är tillståndet kritiskt för en man och över hundra människor är allvarligt skadade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista