Långkalsonger bristvara i kylans spår

Den senaste tidens kyla i landet har lett till att försäljningen av värmande underkläder ökat kraftigt. På vissa håll är det rent av så att lagren av långkalsonger och strumpbyxor är tömda.
Resande i benkläder hette det förr när försäljare sålde herr- och damunderkläder direkt via hembesök. Idag hittar man dessa benkläder i butikerna, men just idag tisdag, är det faktiskt en bristvara i många butiker. Lagren är tömda, säger man hos marknadsledande Hennes & Mauritz till Ekot. Det är den bistra vinterkylan som har ökat marknaden för kalsonger och strumpbyxor. Långfärdsskridskor efterfrågas Det har varit stor efterfrågan också på mössor och vantar, vinterskor och tjocka jackor. För affärerna som säljer sport- och fritidskläder har försäljningen ökat starkt. Långfärdsskridskor är till exempel en annan succevara. Proppar och batterier slut Ekot har också hört att det är brist på proppar till elskåp på vissa håll i landet. Kylan har gjort att många säkringar har gått och många proppar måste bytas i fritidshus och villor. Bensinmackarna har svårt att tillmötesgå den starka efterfrågan på bilbatterier. Många har låtit bilen stå några dagar och det brukar leda till urladdning i kylan och panik på morgonen. För den som önskar köpa värmande benkläder av lång modell, kan det kanske vara av tröst att veta att i vecka fem ska de finnas i butikerna igen.
Tommy Fredriksson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista