Goodjet överväger att stämma ägarna

Flygbolaget Goodjets personal har fortfarande inte fått ut sina löner för december månad och bolagets ledning överväger nu att stämma sina nya ägare, eftersom dom ännu inte fört över nåt nytt kapital till företaget. Det säger Cafer Ok, styrelseordförande i Goodjet till Ekonomiekot.
För bara drygt en månad sedan presenterades det Luxembugbaserade bolaget SFI som Goodjets vita riddare. Det var SFI som skulle pumpa in nya pengar i bolaget så att Goodjet kunde fortsätta att flyga. Men ännu har alltså inga pengar kommit in. Och Personalen står fortfarnade utan lön och de resenärer som blivit lovade ersättning har ännu inte fått någon. I mellandagarna skyllde Goodjet på att bankerna hade svårt att föra över pengar på grund av helgerna. Nu sägs det att SFI gör en ny undersökning av Goodjet som bolag. Men Cafer Ok tror ändå att bolaget ska vara i luften igen som utlovat om en vecka. Patrik Holmström
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".