ABB:s resultat bättre än väntat

Den svensk-schweiziska verkstadskoncernen ABB redovisar ett resultat för det tredje kvartalet som blev bättre än väntat. Bolaget tjänade en miljard dollar eller omkring 6,5 miljarder kronor. Det var en förbättring med 55 procent jämfört med samma period 2006.

– Det här var ytterligare ett bra kvartal med stark tillväxt.

Så sammanfattande vd Fred Kindle ABB:s resultat för årets tredje kvartal vid en telefonsänd presskonferens på torsdagen.

Vinsten över en miljard dollar
Vinsten före skatt och räntor steg från 669 miljoner dollar till drygt en miljard dollar. Intäkterna ökade med 26 procent och orderingången var upp med 33 procent.

Efterfrågan har varit speciellt hög på produkter och system för att renovera och bygga ut kraftinfrastruktur. Men även efterfrågan på energieffektivare teknik har varit fortsatt hög.

Det sistnämnda när något som ABB räknar med kommer att stå sig tack vare ett högt oljepris och en ökad klimatmedvetenhet hos kunderna, säger Fred Kindle.

Räknar med fortsatt gott 2007
ABB räknar med ett fortsatt gott affärsklimat under resten av 2007 och under första halvåret nästa år, men varnar även för att vissa enheter och underleverantörer kan slå i kapacitetstaket.

Detta kan i sin tur leda till längre leveranstider på större projekt.

Annika Carpman
annika.carpman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".