Saudiskt nej till USA-anfall

USA kommer inte att få använda baser i Saudiarabien för att angripa Afghanistan. Det säger den saudiske försvarsministern prins Sultan bin Abdul Aziz i ett uttalande som återges i en regeringskontrollerad tidning i Saudiarabien på söndagen.
-Vi kan inte acceptera närvaron i vårt land av en enda soldat som är i krig med muslimer eller araber säger försvarsministern. Däremot går det enligt försvarsministern bra för USA att flyga genom det saudiska luftrummet. Uttalandet ses av många som ett bakslag för president Bushs förberedelser för ett tillslag mot den terrormisstänkte Osama bin Laden i Afghanistan. Bush håller under veckoslutet intensiva överläggningar med sina närmaste medarbetare på lantstället Camp David. Som en del av uppladdningen mot Osama bin Laden har nu ett 10-tal brittiska krigsfartyg kommit fram till Oman vid Persiska viken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".