Sharon avfärdar anklagelser om fiffel

På en presskonferens i Jerusalem på torsdagskvällen avfärdade premiärminister Ariel Sharon alla anklagelser om ekonomiska oegentligheter. Skandalen handlar om ett lån på nära 15 miljoner kronor som Ariel Sharon fått av en sydafrikansk affärsman för att täcka olagliga kampanjbidrag. Sharon skulle betala tillbaka för bidrag som han olagligt ska ha tagit emot 1999.
På presskonferensen anklagade Sharon det största oppositonspartiet - Arbetarpartiet - för att ligga bakom påståendena - både om korruption inom Likudpartiet och anklagelserna mot Sharon om ekonomiskt fiffel. Sharons presskonferens direktsändes i radio och TV. Men mitt under konferensen avbröts sändningarna i Israel på order av den israeliska valkommissionens ordförande - Mishael Heshin. Enligt Heshin bröt Arel Sharon mot vallagarna eftersom han enligt Heshin använde presskonferensen till valpropaganda mot Arbetarpartiet. Opinionssiffrorna för både Sharon och hans Likudparti har sjunkit rejält på grund av skandalen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".