Barack Obama hävdade i tv-debatten att Hillary Clinton representerar "det gamla systemet".

Hårda tag mot Hillary Clinton i tv-debatt

Temperaturen stiger inför det amerikanska presidentvalet. Det var hårda angrepp mot demokraternas främsta kandidat, Hillary Clinton, under en tv-sänd debatt mellan demokraternas kandidater natten mot onsdagen, svensk tid.

Hillary Clinton representerar det gamla systemet, den som vill ha förändring ska rösta på mig, sa senator Barack Obama i tv-debatten i MSNBC.

Hillary Clinton leder överlägset i opinionsmätningarna om vem som ska bli demopkraternas kandidat i det amerikanska presidentvalet, och med bara två månader kvar till primärvalssäsongen har Hillary Clintons konkurrenter inte mycket att förlora.

Hennes främsta rivaler, Barack Obama och John Edwards tog tillfället, och anklagade henne för att ha bytt åsikt bland annat om Irakkriget, och för att vara opålitlig och beräknande.

Den fråga som fick mest utrymme i debatten var den rykande aktuella frågan om Irans eventuella kärnvapenplaner.

Hillary Clinton har röstat för hårdare sanktioner mot Iran, det kan i förlängningen leda till ett amerikanskt anfall, sa hennes konkurrenter.

– Jag vill inte att USA anfaller Iran, men vi måste göra något, och sanktioner är ett effektivt diplomatiskt vapen, sa Hillary Clinton.

Ginna Lindberg, Washington
ginna.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".