Misstänkt misshandel vid äldreboende

En kvinna i 85-årsåldern misstänks ha blivit misshandlad av en anställd vid ett äldreboende i Bergs kommun. Nu följer en internutredning där även den anställdes fackliga organisation deltar.
– Det känns naturligtvis inte bra, säger Eva Groth Larsson, ordförande för Kommunal i Berg. Det får inte hända. Nu får vi ta reda på vad som ligger bakom. Eva Groth Larsson uppger att det inte förekommit några liknande problem vid äldreboendet tidigare. Det var i början av veckan som arbetsledningen vid äldreboendet larmades av personal som upptäckt skadorna på den gamla kvinnan. Den anställda som misstänks för misshandeln togs ur tjänst och polis kontaktades. Det var chefen för ädreomsorgen i kommunen som gjorde en polisanmälan eftersom det är osannolikt att kvinnans skador uppkommit på naturlig väg. Den anställde har arbetat en längre tid inom äldrevården utan anmärkning. Och om personalen blir orolig är det än mer olustigt för dem som vårdas och deras anhöriga. – Det är ju en sak för arbetsgivaren att se till att det finns stöd för dem som behöver, säger Eva Groth Larsson. Kvinnan i 85-årsåldern har inga allvarligare fysiska skador, enligt Håkan Jonasson på närpolisen i området.
Sara Ridderstedt, SR Jämtland
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".