Reinfeldt bekymrad över skattemoralen

Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade på måndagen de svarta löner som flera av hans partikamrater medgett att de betalat.

Reinfeldt sa i samband med ett besök i Helsingfors att han är bekymrad över skattemoralen i det egna partiet, och att han nu vill ha en diskussion om de förtroendevaldas roll.

– Det är alldeles för många moderater som har gjort felaktigheter som vi nu ber dem att rätta till. Jag ska också samla ihop mitt ansvar för att detta leder vidare till diskussioner om etik och förtroendemannaroll och hur vi agerar under våra kandidaturval inför kommande val.

– Jag har haft erfarenhet av den här typen av diskussioner under mina 20 år i politiken. Men det är uppenbarligen så att det fortsatt är förtroendevalda. Människor som åtminstone tidigare uppfattat att man behöver inte helt och fullt följa reglerna och då behöver vi prata om detta ännu mer, säger Fredrik Reinfeldt.

Mats Eriksson
mats.eriksson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".