Goodjet på väg mot konkurs

Det verkar på måndagskvällen som om sista kapitlet skrivs om lågprisflygbolaget GoodJet. En konkurs tycks oundviklig på tisdagen. När Goodjet ställde in alla flygturer i december var det många som drabbades, och trots att Goodjet lovade kompensation, så har löftet inte infriats. Carolina Beifeldt från Lysekil hade bokat en resa till Spanien över jul, men hon har fortfarande inte fått någon ersättning från Goodjet för den inställda flygresan.
Nu är det inte mycket kvar av sagan om lågprisbolaget Goodjet. Sannolikt lämnas en konkursansökan in i morgon och bolagets tidigare samarbetspartner Transair gör det troligen senare i veckan. 120 anställda i Goodjet och ett hundratal i Transair berörs. Goodjetledningen hade krävt att den blivande huvudägaren, det holländska investmentbolaget SFI, senast vid lunchtid idag skulle skjuta till pengar som kunde ha räddat bolaget, men det kom inga pengar idag. Goodjets styrelseordförande är Cafer Ok är besviken på SFI, och menar att det holländska bolaget inte har hållit ingångna avtal. Slutet kan komma i morgon tisdag, när representanter från SFI kommer till Göteborg för att träffa Goodjets ledning och ägare. Det är oklart om Goodjet kommer att klara av sina löften att betala tillbaka pengar till ett par tusen resenärer, som Carolina Beifeldt från Lysekil, som betalade flera tusen kronor för biljetten till Spanien. Hon skulle ha fått pengarna den 4 januari, men nu riskerar hon att bli utan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista