Många tips om otillåtet kartellsamarbete

Konkurrensverket fick ifjol omkring 700 tips om fuskande företag. Det märks att verket är känt idag bland allmänhet och företag , säger verkets nye chef Claes Norgren.
Claes Norgren tillträdde som generaldirektör för Konkurrensverket vid årskiftet, och han konstaterar att mängden tips om otillåtet kartellsamarbete ökar kraftigt. En anledning till det kan vara att Konkurrensverket de senaste åren har drivit flera frågor som gett stort utrymme i medierna, och det verkar ha lett till att verket är mer känt idag. – Tipsen vi får in kan vara av skiftande art, men vi får ju in intressanta tips som leder till att vi till exempel gjort en gryningsräd hos ett företag, så det är en väldigt värdefull källa för oss, säger Claes Norgren. Folk här av sig via e-post, 500 stycken 2002 jämfört med 150 2001, men också via telefonsamtal och brev, sammanlagt ungefär 700 tips förra året alltså.
Tommy Fredriksson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".