Goodjet i konkurs

Försöken att rädda den krisdrabbade flygresearrangören Goodjet misslyckades till slut. Därför lämnade bolaget på torsdagen in en konkursansökan till Göteborgs tingsrätt.
In i det sista hoppades ägarna med styrelseordföranden Cafer Ok i spetsen att hitta en lösning som skulle kunna rädda bolaget. Bland annat har styrelsen och ledningen försökt pressa det holländska investmentbolaget SFI att fullfölja sina åtaganden gentemot Goodjet. SFI skrev i november under ett avtal med Goodjets ägare, som innebar att SFI åtog sig att köpa 67 procent av aktierna och skjuta till 200 miljoner kronor. Men SFI och Goodjets gamla ägare kunde inte enas kring hur och när pengar skulle betalas ut. Beslutet att begära bolaget i konkurs kommer att drabba tusentals resenärer, som nu riskerar att inte få tillbaka sina pengar för redan bokade och betalade biljetter. Dessutom är det ytterst tveksamt om Goodjets leverantörer kommer att kunna få betalt. Goodjets samarbetspartner Transair försattes på torsdagen i konkurs på egen begäran. Transair har en fordran på drygt 30 miljoner kronor på Goodjet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".