Efterlysta Västerås-kvinnan greps i New York

Den 24-åriga kvinna som i går förde bort sin femåriga dotter från en förskola i Västerås, greps strax före klockan åtta på torsdagskvällen på John F Kennedy-flygplatsen i New York dit hon kommit via Oslo och Paris.
Mor och dotter har skilts åt och har tagits omhand av de amerikanska immigrationsmyndigheterna. Sveriges konsul i New York Johan Montelius räknar med att besöka de båda under kvällen New York-tid. Det är osäkert när en utlämning till Sverige kan ske säger konsuln till TT. Den 24-åriga kvinnan är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för människorov, olaga frihetsberövande och grovt egenmäktigt förfarande med barn. Hon är sedan tidigare dömd till rättpsykriatisk vård efter att för tre år sen ha dödat sin nyfödde son. Hon har det senaste året bott tillsammans med flickan i Västerås, men dottern omhändertogs i november i fjol inför en eventuell fosterhemsplacering.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".