SAS vill ha lönestopp resten av året

Flygbolaget SAS vill frysa lönerna för sina 24 000 anställda under 2003 och skall nu dra igång diskussioner med facken. De besparingar som redan aviserats räcker inte till, säger Ulf Thorné som är presschef på SAS.
Det åtgärdsprogram på 6,4 miljarder kronor som skall få ordning på SAS finanser till 2005 räcker inte till anser företagsledningen. Lågkonjunkturen och prisspressen på flygresor fortsätter under 2003 och då krävs hårdare kostnadspress anser SAS, som ju tidigare sagt att målsättningen är att göra vinst igen i år. För 2002 räknar dock bolaget med en förlust. Det största svenska facket HTF vill inte kommentera SAS-ledningens förslag om frysa lönerna under 2003 - utan vill först förhandla med företagsledningen. Förhandlingar som skall vara slutförda redan om några veckor. Men Ulf Thorné tror dock att facken kommer att gå med på ett löneökningsstopp för i år
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".