Entrén förstördes.

Kraftig explosion på nattklubb i Malmö

Delar av Malmös största nattklubb, Slagthuset, förstördes natten till måndagen vid en våldsam explosion som hördes över stora delar av staden.

– Ja, vi stod här och jobbade och det small rejält. Vi trodde att det var från Citytunneln, men det var en riktig bomb, hela golvet skakade. Jag tänkte bara att ”det är en bomb”, för det är ju lite Chicago över Malmö nu, tyvärr, säger Anita Olsson som driver ett café ett kvarter bort.

Explosion vid entrén
Strax efter halv tre natten mot måndagen ringde många personer som hade hört en kraftig explosion till polisen.

– Det visade sig att någon har placerat en sprängladdning vid entrén till Slagthuset, säger Martin Karlsson, länsvakthavande.

Inga personer skadades vid explosion och polisen utgår från att det var en sprängladdning. Det finns uppgifter om att entrévakterna på nattklubben hade utsatts för hot under helgen och därför fanns det också extrabevakning när klubben var öppen.

Området är avspärrat
Men det har inte gjorts någon polisanmälan om de påstådda hoten. Det finns övervakningskameror i lokalen, men de var avstängda eftersom nattklubben hade stängt. I nuläget vill man inte spekulera i vad som kan ligga bakom explosionen.

– Som det är just nu har vi spärrat av området och kommer att göra en teknisk undersökning, säger Martin Karlsson, länsvakthavande vid Skånepolisen.

Precis som caféägare Anita Olsson är fastighetsskötare Marjam Lokar upprörd över explosionen.

– Förödelse, hela entrén är förstörd. Det är mest glasrutor och så får vi se när teknikerna har gjort sitt, säger han.

– Illa, här har jag varit i 25 år och det har aldrig varit något sådant här, säger Anita Olsson.

Jens Ericson
jens.ericson@sr.se
I samarbete med SR Malmö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".