En död sedan fyrhjuling gick genom is

En person omkom och två skadades livshotande natten till söndagen sedan ett terrängfordon kört genom isen utanför Ingarö i Stockholms skärgård.
– Man har kört en fyrhjuling genom isen på Lagnöström och brandförsvaret har fiskat upp tre personer, sade Håkan Asplund som är vakthavande befäl vid Nackapolisen tidigt på morgonen. Rop på hjälp hade hörts Larmet kom vid halv två-tiden sedan rop på hjälp hade hörts från isen. Räddningstjänsten tror att de tre personerna kan ha legat i vattnet i nästan en timme innan dykare fick upp dem. En person fördes till Södersjukhuset där han dödförklarades. De andra två vårdas svårt skadade, bland annat nedkylda på Karolinska sjukhuset. Sökandet efter fler avbröts Sökandet efter ytterligare personer inleddes omedelbart, men avbröts efter tre timmar. Det ansågs då inte sannolikt att fler skulle ha varit inblandade i olyckan. För bara någon vecka sedan var isarna i området tjocka och stabila, men många isar har försvagats, säger Håkan Asplund: – Nu har det ju varit mildväder ett par, tre dagar här och blåst mycket, och blåsten är ju värst för isar, snö och så vidare.
Johan Mathias Sommarström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".