Sydafrikansk agent pekas ut som Palmemördare

En ny Palmemördare pekas ut i en privat utredning om mordet på Olof Palme. Utredningen har gjorts av en grupp sydafrikaner under ledning en svensk affärsman.
Den som pekas ut som Olof Palmes mördare är en sydafrikansk säkerhetsagent som inte tidigare förekommit i Palmeutredningar, det skriver Dagens Nyheter. Motivet till mordet skulle ha varit Sveriges och Palmes stöd till de svartas organisation ANC, och den hårda kritiken från svenskt håll mot det dåvarande sydafrikanska apartheidsystemet. Också förre utrikesminister Sten Anderson har varit inblanad i utredningsarbetet, och har b la vidarebefodrat uppgifter till polisen. Palmegruppen har ännu inte fått tillgång till hela dokumentationen, och är försiktiga i sina kommentarer. Rikskriminalens chef Lars Nyhlén säger till DN att man ska vara försiktig med den här typen av information.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".