Flera gripna i razzia mot moské i London

Sju personer har hittills gripits i en mycket omfattande polisrazzia mot en kontroversiell moské i Finsbury Park i norra London.Razzian har väckt ilska och farhågor bland muslimer i området.
Polisen påbörjade en mycket omfattande razzia mot moskén i Finsbury Park klockan två under natten till måndagen. Det var ett hundratal poliser som deltog. De slog in dörrar och tog sig också in via stegar genom fönster. I samband med den här razzian har ännu så länge sju personer gripits. Samband med tidigare gripanden De anses uppenbarligen ha samband med tidigare gripna misstänkta terrorister här, samt med fyndet av det dödligt giftiga ämnet ricin precis i närheten här i norra London för två veckor sedan. Finsbury Park-moskén är en mycket kontroversiell moské. Den är bas för en ledare för en islamistisk grupp, som har vid flera tillfällen har uttryckt stöd för Usama bin Ladin och terrornätverket al-Qaida. Ett par personer med känd anknytning till terrorism, bland annat den så kallade tjugonde kaparen som är åtalad i USA, vet man har anknytning till den här moskén. Moskén avstängd Razzian håller på hela dagen. Moskén är avstängd och det står polisbussar överallt i området. Det delas ut flygblad till folk på tågstationen i närheten. Där står det att razzian inte riktar sig mot muslimer och inte mot moskén utan mot ett antal personer man har anledning att misstänka.
Agneta Ramberg, London

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".